Rally de Bellpuig 2017 – Campionat de Catalunya de Rallys

Un Rally molt calurós on els Citroën DS3 R5 de l’equip MRW Rally Team van marcar la diferència. El ritme d’en Pep Basols i Xavier Amigo solament el va poder seguir els seus companys, Eduard Forés i Xavier Aluju Camps.

Encara que en els primers trams les diferències van ser molt ajustades, poc a poc Basols va anar ampliant diferències. En el tercer tram va atacar amb molta eficàcia traient la màxima diferència al seus rivals, més de quinze segons al següent classificat. La diferència no va deixar d’augmentar en tota la prova tot i que en la última passada per l’últim bucle els temps no van caure més.

En Climent Domingo i Joan Venceslao Cusidó amb el Citroën DS3 R3 van acabar en places de podi gràcies a un ritme i una espectacularitat extraordinàries. La lluita per aquesta tercera plaça va durar tota la prova, i va ser en l’últim tram on Eduard Pons i Dani Muntadas van cedir després dels problemes mecànics que els van penalitzar durant tota la prova.

Tancant el top 5, acabaven en Jesus Jimenez i Ignacio Paz amb el Seat Ibiza TDI.

En Jan Solans i en Mauro Barreiro acabaven en sisena posició després de guanyar la posició al Mini Countryman 4×4 de Jordi Gaig i Aleix Astudillo en l’últim tram. Una batalla ben curiosa entre un dels cotxes més petits com és el Peugeot 208 R2 i el Mini Countryman 4×4 que gairebé no passava pels trams lleidatans.

En l’apartat Focuxtreme la victòria va ser per Arnau Ferré i Arnau Parera. Com sempre la competència va ser molt elevada, solament 8,3s van separar als segons participants, Iván Alba i Manel Paredes, mentre que Pau Gonzalez i l’ Eric Bellver es quedaven a 9,6s en la tercera posició.

La pròxima prova del Campionat de Catalunya serà el pròxim 27 de maig amb el Rally de l’Empordà.